Очаквайте скоро онлайн платформата omyoga.bg!

Ритуал за силно ново начало – в 5 стъпки

Ритуал за силно ново начало в 5 стъпки представя Милена Голева в статия за списание OM Yoga & Lifestyle. Защото всички преминаваме през етапи, в които изпитваме потребността за силен, истински, различен и нов старт – може да е в началото на календарната година, на рождения ни ден, при завършване на ключов житейски цикъл.  Какво е нужно, за да бъде това начало ефективно? Ето една много ценна и мощна практика.

1. Формулирай 5 мечти или цели

На първо място е важно да решите какво точно искате да се случи. Кои са онези неща, в които искате да видите себе си. Това е вероятно най-трудният етап от тази практика, не го подценявайте. Много хора не правят крачки напред, само защото нямат мечти. Звучи странно, но наистина мнозина не знаят какво искат. Нямат цели, които да ги дърпат напред. Нямат визия за своя живот във времето. Сега е моментът истински и искрено да се замислите какво точно искате. Когато знаем какво ни води, вече имаме двигателя, който всеки ден ни вдъхновява да творим планове и да виждаме себе си в по-добра среда. 

Мечтите полагат основата на целите. Те са фундаментът, върху който впоследствие градим и нашите действия.

Формулирайте 5 желания и цели! Не повече, защото прекалено многото желания разсейват и разпиляват вниманието, сякаш започвате да копаете 20 кладенеца едновременно. Възможно е да напредвате, разбира се, но този напредък не би бил ефективен. За да дадете истинска сила на желанията, е важно да ги сведете до 5. Нека бъдат “нахално” големи, но нека са 5.

2. Вземи червен лист хартия

Листът може да е буквално с големината на визитка. Можете да го оформите във формата на сърце и да напишете върху него 5 искрени желания, които искате да осъществите.

Защо листът да е именно червен? Знанията за силата на червената вибрация са познати от дълбока древност. Неслучайно на Изток тази багра, символ на живота, е  свещен цвят. Смята се за носител на магически сили. В червено са били решени най-свещените пространства, обитавани единствено от императорското семейство. И до днес олицетворява решителност за действие и сила. Също така се свързва с любовта и радостта. В много азиатски страни булките носят червено като символ на силно начало, плодородие и късмет. Червеният цвят има най-голяма вибрационна дължина и поради тази причина е първият, който бебето вижда. В Европа символизира аристократичност и престиж, решителност и нагласа за действие. Или с други думи – активира и подсилва волята. Червеният цвят ще зареди вашите 5 желания с мощ, така че те да имат необходимата енергия за силно начало.

3. Напиши 5 желания на червения лист

Обмислете внимателно и подберете точните думи, с които да облечете желанията си, за да ви въздействат. Да вдъхновяват. Да усещате вибрацията им. Не бързайте, това е вашият ритуал. Дайте си време. Всяка думичка да си е на точното място. Писаното слово има могъща сила.

4. Постави червения лист на нощното шкафче или до възглавницата

В продължение на 21 дни, всяка вечер непосредствено преди сън, прочитайте съдържанието на червения лист. Четете с отворено сърце и чувствайте. Усещайте, че те вече са се манифестирали в живота ви. След като ги прочетете, оставете ги до или под възглавницата през цялата нощ. Запишете си някъде точно кога сте поставили началото, за да сте сигурни и спокойни, че няма да пропуснете нещо.

Защо преди сън? Защото последните 5 минути преди заспиване са много важни. Това всъщност е храната, която даваме на мозъка си, която той ще обработва през нощта. Това е горивото, с което го захранваме.

5. Прибери листа и забрави за него!

Когато изтекат всички 21 дни (хилядите хора, с които съм споделяла тази могъща практика, казват, че желанията от списъка започват да се сбъдват, още преди да са минали 21 дни), приберете червеното листче в някоя книжка в библиотеката си. И после… забравете за него! Понякога силният стремеж към нещо по-скоро го отблъсква от нас. Прекалено голямото старание често пречи, вместо да помага. Не правете нищо повече – просто пуснете, доверете се, забравете. Спрете да пречите с непрекъснатите мисли в тази посока :).

Ще бъдете изненадани как работи тази ценна практика, тя ще направи истински чудеса за вас. Настройте се, подгответе се. Отделете специално време за сакралния ритуал и го използвайте за програмиране на начало, винаги когато сте на прага на нещо ново и важно. Вярвам, че тази статия ви открива в точния момент. Няма нищо случайно, нали?

Направи прекрасно своето ново начало!

Защото… Животът е прекрасен! Ти си прекрасен!


Текст: Милена Голева, основател на йога студия Yoga Place – yogaplace.bg. Автор и водещ на колекция от 19 авторски водени медитации – milenagoleva.com. Можете да откриете още статии и видео вдъхновения в YouTube канала, както в групата във Facebook и Instagram – @milenagolevaofficial. Милена е преподавател по йога и медитация, мотиватор, лектор и вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.


Още вдъхновяващи статии ви очакват в дигиталното издание на списание OM Yoga & Lifestyle. ВИЖТЕ ВСИЧКИ БРОЕВЕ ТУК

Абонамент

Абонирай се за неограничен достъп до онлайн йога класовете и електронното издание на списанието.
АБОНИРАЙ СЕ
omyoga.bg © 2024 Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram