Очаквайте скоро онлайн платформата omyoga.bg!

Хюман дизайн потапяне с Хънт Холидей – за първи път в България

Тридневно Хюман дизайн потапяне с Хънт Холидей – добре дошли сте на това преживяване, което се случва за първи път в България! Събитието ще се проведе на 26, 27 и 28 май в събитийното ни пространство.

Влезте в личния си експеримент и открийте своя път към вътрешната истина и най-малкото съпротивление!

Преди срещата ни споделяме разговор с водещия Хънт Холидей. Той е сертифициран от Интернационалното Хюман дизайн Училище (IHDS) и е водещ на “Хюман дизайн Потапяне” и уъркшопа “Да Заживееш Дизайна си” (LYD). Но това, което го прави специален, е, че той не просто преподава системата, той я живее. Хънт е посещавал почти всички “Потапяния”, които Мери Анн Уинигър е водила (пряка ученичка на Ра Уру Ху и създала “Потапянето”, за да помогне на хората да заживеят дизайна си).

Би ли да споделил какъв е твоят дизайн?
Ахъм, да. Аз съм чист Генератор със сакрален авторитет, изцяло индивидуалист, 3/5 профил.

Кои са двете най-важни неща в Хюман дизайн?
Ахъм, да. Стратегията и Авторитетът. Единствената част, която открих, че има значение, е разбирането на аурата ти, която е твоят тип, и разпознаването на вътрешния ти авторитет. И ако нямаш това, тогава нищо друго в дизайна няма значение според моя опит и е просто ментално. Стратегията и Авторитетът са процес на откриване и ти позволяват да бъдеш пътник в преживяването.

Би ли сподел кои са твоите Стратегия и Авторитет?
Ахъм, моята Стратегия е да чакам да откликна. Като генератори ние откликваме технически на всичко около нас. Сакралният авторитет е тук да чака да откликне, така че тялото да издаде звук (“мхм”, “ън-ън”, “ммм”). Като генератор със сакрален авторитет аз чакам тези звуци да излязат от тялото ми.

Можеш ли да споделиш от колко време си в своя експеримент?
Ахъм, ментално съм в дизайна от 2008 г., като започнах официалното си обучение през 2011 г. Но нямах представа какво е да чакам да откликна. А имах трима професионални анализатори, които направиха четене на картата ми. Никой от тях изобщо не ми посочи какво е чакането да откликна.

И тогава през септември 2013 г. срещнах Мери Анн Уинигър. С един простичък въпрос тя ми помогна да разбера какво е да си Генератор със сакрален авторитет. Сега наближавам края на 10-тата година, откакто съм в своя експеримент, където в действителност чакам да откликна.

Има ли разлика в експеримента ти в началото и сега?
Ахъм, да. В самото начало беше като преминаване слой след слой през убеждения, които вече не бяха вярни. И това бяха едно след друго разкрития за моята личност. В много от тези разкрития имаше периоди с много сълзи и проблясъци за части от живота ми, които някак си се разкриваха пред мен, и осъзнаване, че тези неща, които са се случили, не са били поради онова, което умът ми си е мислел, че са. Всичко, което не бях, започваше да изчезва. И част от това беше приятна, а друга част беше болезнена.

В дизайна Ра говори за седем години. Има тази голяма разлика между това, което преживявам сега и това, през което преминах през първите седем години. Цялото това обуславяне вътре в тялото, вътре в ума, през което преминаваш. Имаше почти игривост в него, защото беше нещо като “О, това е наистина страхотно, какво ще стане сега?”. Понякога изобщо не беше забавно, особено когато не получиш отговор на нещо и си заседнал в чакането.

В процеса ще получиш неща, които наистина ще те разтърсят. В такива моменти, ако бях със съюзник и бях питан някои въпроси, за да видя на какво мога да откликна, чрез всеки звук има тенденция да се случи едно привеждане в съответствие на цялото тяло и неговата честотата, идващо от центъра. И всичко е ок.

Но когато тези неща не се случат [да бъде питан сакралният авторитет], е много тежко, защото не можеш да направиш нищо. И умът е толкова безмилостен и отгоре на това има цялата тази химия, която кипи в тялото. Това са от онези моменти, в които просто се опитваш да издържиш.

Сега вече не чакам. Нямам какво да чакам, няма химия, през която да чакам да премина. Няма ги всички онези клетки, които подскачаха насам-натам и казваха: “О, какво ще правим? Трябва да направим нещо”. Сега звучи като: “Добре, ще видим какво ще стане по-късно”.

Сега няма нищо, което да поставя под въпрос как работи това да бъда Генератор със сакрален авторитет. Това не означава, че преживяванията ми в живота са повече или по-малко приятни. Но има едно място, където знам точно какво да правя. Как съществувам сега е – домът ми е винаги в мен тук и сега.

Можеш ли да кажеш кое е най-голямото предизвикателство за хората, когато започнат да следват своите Стратегия и Авторитет?
Ахъм, да. Умът иска да спори по отношение на чакането. Казва примерно “Да, но как ще направя това? Да, но какво по отношение на онова?”. Простичко е. Спри да инициираш.

Преди няколко дни говорих с една жена, която е в своя експеримент от 2020 г. Тя е емоционална. И откъде започна тя – просто избра един аспект от цялата си реалност, в която участва, и започна оттам. Това беше достатъчно, за да я накара да го направи с повече и повече неща.

Ако можеш да го направиш с всичко, супер, направи го. Но ако това е прекалено много и се чувстваш претоварен – добре, тогава избери едно нещо и започни да чакаш с него бдително и просто виж какво ще се случи.

Хората в Хюман дизайн общността не придават достатъчно значение на действителната дълбочина на чакането. Вътрешният авторитет е изключително важен, но ако случайно си един от тези хора, които не знаят точно рождените си данни, отговорът е все така – потопи се в чакането. Чакането винаги ще разкрие пътя на най-малкото съпротивление.

Можеш ли да споделиш малко повече за Хюман дизайн Потапянията, които водиш?
Ахъм, Потапянето е една наистина уникална възможност. Има един Прожектор, когото насочих към това какво всъщност са Стратегията и Авторитетът. Бях много ясен: “Виж, единственият начин да разбереш дали това, което казвам, има някаква стойност, е, ако наистина го приложиш. Става дума само за това дали ще го тестваш или не”. И той го направи. Всъщност никога не съм виждал Прожектор да е толкова усърден с този експеримент.

Вече минаха почти три години от експеримента му и наскоро той за първи път участва в едно Потапяне, което проведох в Денвър, Колорадо. Попитах го: “Има ли нещо, което забеляза след Потапянето, което да се е променило за теб?” И той сподели, че нещо определено се е променило и му е станало по-лесно да чака. Потапянията имат този потенциален ефект, независимо колко дълго някой е бил в своя експеримент, да задълбочат преживяването.

В рамките на едно Потапяне ти се учиш от другите. Опитът на другите хора ми разкрива всички различни начини, по които се проявява трансформацията в рамките на този експеримент. Да слушаш как хората се пробуждат за собствения си процес е може би едно от най-ценните неща, след като веднъж си навлязъл в своя експеримент. Има магия в това.

_______

Повече за Хънт Холидей:
Той е генератор със сакрален авторитет и профил 3/5, който живее дизайна си от над 10 години. Хънт е пример за това как един човек може да живее живот, изпълнен с удовлетворение и осъзнатост, без фрустрация и съпротивление. Той е човек, на когото можеш да разчиташ да бъде откровен с теб, да ти даде безценни съвети, решения на проблеми и гледна точка за нещата, които действително да те насочат да откриеш себе си и своята вътрешна истина.

Неговият глас и аурична вибрация действат трансформиращо и действително помагат ти самият да заживееш живот, свободен от усещането за заседналост, липса на радост, безброй некоректни тежки преживявания. Да започнеш стъпка по стъпка да опознаваш себе си на едно дълбоко ниво и да навлезеш в траекторията на живота си, която да те среща с правилните за теб предизвикателства и хора – такива, които не потъпкват духа и тялото, а носят растеж, удовлетворение, мир, успех и красиви изненади.

______

Хюман дизайн:
Най-простичко казано, Хюман дизайн е система, която ни дава възможност да открием кои сме, коя е нашата вътрешна истина, как да взимаме правилни решения. Така че да изживеем един наистина уникален за нас живот, който да ни позволи да изпълним потенциала и мисията си, с които сме дошли на земята.

Хюман дизайн дава ясни инструкции къде в нас е мястото (личен вътрешен авторитет), от което да взимаме решения, които да ни носят удовлетворение, мир, успех и изненади. Хюман дизайн дава простичка стратегия за всеки тип (манифестор, генератор, прожектор, рефлектор), чрез която да вървим през Живота с възможно най-малко съпротивление.

________

Хюман дизайн Потапяне:
Потапянето е пространство, в което група хора се събират и радикално експериментират със своята стратегия и авторитет. Това не е лекция или преподаване. Това е разгръщане на това как работи аурата, как работи умът и колко уязвими са нашите отворени центрове. Потапянето е осезаемо изживяване за това как това, което не се вижда, става познаваемо и валидирано.

В едно Потапяне правим експерименти, които дават възможност на всеки човек да идентифицира аспекти от своя дизайн, което му позволява да потъне в по-добро разбиране защо стратегията и авторитетът са толкова важни. Всеки човек получава възможността да види ясно как е бил обусловен далеч от себе си и сега има реален начин да се завърне към себе си, без да е необходимо да вярва в каквото и да било.

Повече за събитието 3 day Human Design Immersion / 3-дневно Хюман Дизайн Потапяне вижте в линка ТУК


Още вдъхновяващи статии и интервюта ви очакват в дигиталното издание на списание OM Yoga & Lifestyle.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ БРОЕВЕ ТУК

Абонамент

Абонирай се за неограничен достъп до онлайн йога класовете и електронното издание на списанието.
АБОНИРАЙ СЕ
omyoga.bg © 2024 Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram