Очаквайте скоро онлайн платформата omyoga.bg!

Пълнолунно астро пътешествие във Водолей

На 24 юли предстои едно от най-силните пълнолуния на годината – във Водолей. Това важно астрологично събитие влива много в енергийния поток на настъпващата епоха. Ето защо този петък, 23 юли, от 19:00 ч. ще се съберем в различното пространство за събития на OM Yoga & Lifestyle, за да отбележим пълнолунието. Ще комбинираме техники от йога и древната мъдрост на астрологията, за да се настроим по подходящ начин.

В края на миналата година имаше и друго значимо събитие – Юпитер и Сатурн влязоха заедно в знака на Водолея. Това беше голяма стъпка напред. Имаше и ще има и други големи стъпки. Често наричаме тези събития “стъпки”, но може би по-точната дума е “портали”.

Порталът е пространство, през което преминава енергия. Порталът може да се затваря и да се отваря. Почти винаги, когато се случва нещо астрологично значимо в полето на съзвездието Водолей, това е поредният портал, защото планетите стават проводник на енергията, идваща от Водолея. Те я прихващат, концентрират, малко я пречупват и модифицират, но в крайна сметка я изпращат в по-наситен вид в посока към Земята. Сякаш временно се отваря портал и през него нахлува онова, което е отвън.

В същото време енергията, идваща от Водолея, става все по-силна с времето. Астрономически погледнато, все още сме далеч от момента, в който изцяло ще се потопим във водолейската енергия, но никой не може да отрече, че новото вече витае във въздуха и на моменти е много интензивно. Новото ни вдъхновява и обнадеждава, а понякога ни плаши и обърква. Много често чувствата са смесени, което е напълно естествено. Ние сме на границата между две епохи.

Точно сега в преходния период е особено важно да се настроим така, че да влезем в новата епоха по-скоро ентусиазирани, отколкото стресирани и объркани. Да, стресираме се, защото това, което се случва, често е внезапно, непредсказуемо и твърде голямо за заетия с ежедневни задачи малък човешки ум. Но точно такъв е Водолеят – внезапен, революционен и необясним.

Всеки астрологичен портал е чудесна възможност да се настроим на новите вълни. Да отворим съда на своето същество, за да навлезе новото по безпрепятствен начин. Нека не само времето бъде ново. И ние можем да бъдем нови хора.

Медитацията винаги е била и ще бъде универсален и работещ метод за настройване. За вечерта преди пълнолунието избрахме медитация в стила Йога нидра. Тази техника в комбинация със звука от тибетски купи ще ни помогне по лек и приятен начин да използваме енергията на пълнолунието. А преди самата медитация ще отделим време за кратка астрологична беседа. В беседата ще разкажем какво да очакваме в новата епоха. Какво да правим повече и какво да избягваме. Какво е лицето и каква е сянката на Водолея. Как да станем приятели на новото време. Ще разкажем също какво представлява пълнолунието и защо от древни времена хората са отделяли толкова много внимание на пълнолунните нощи.

Заедно с Нели Арабаджиева и Илиана Павлова ви очакваме на 23 юли на вълшебно астро и звуково събитие Пълнолунно астро пътешествие във Водолей, йога нидра с тибетски купи.

Повече за събитието вижте ТУК

Абонамент

Абонирай се за неограничен достъп до онлайн йога класовете и електронното издание на списанието.
АБОНИРАЙ СЕ
omyoga.bg © 2024 Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram