Очаквайте скоро онлайн платформата omyoga.bg!

Движим се заедно с промяната – кампания за Световния ден на хемофилията

Българската асоциация по хемофилия за седма поредна година организира информационна кампания по повод Световния ден на хемофилията – 17 април. Кампанията е под надслов “Движим се заедно с промяната!”, съобразно изминалата година, белязана от световната пандемия.

Пандемията от Covid-19 изправи хората с хронични заболявания пред нови предизвикателства, като поради наложената изолация усложни нужния достъп до лекарства, лекарска помощ и социална подкрепа. Годината показа на всички ни, че сега повече от всякога е важно да сме заедно и да се подкрепяме, за да продължим спокойни и здрави напред, адаптирани към промяната.

Въпреки ограниченията Българска асоциация по хемофилия адаптира дейността си съобразно всички противоепидемични изисквания. Неправителствената организация продължи да се бори за осигуряване на по-добро лечение и начин на живот за пациентите с нарушения на кръвосъсирването в България. Проведоха се редица онлайн уебинари, чиято цел беше да се повиши информираността на пациентите, техните семейства, хората, грижещи се за тях, както и на всички останали граждани, които се включиха като слушатели.

Главният редактор на списание OM Yoga & Lifestyle Нина Сотирова е посланик на информационната кампания, която се провежда с хаштаг послания в социалните мрежи #движимсезаедноспромяната и #световенденнахемофилията под надслов “Движим се заедно с промяната!”

Всеки от нас може да помогне за разпространението на информацията, която ще бъде публикувана в комуникационните канали на Българска асоциация по хемофилия. Екипът за поредна година цели да надгради вече поставените солидни основи в борбата със социалната дискриминация спрямо пациентите с хемофилия, техните семейства и хората, грижещи се за тях.

С обединяването на възможно най-много хора в тазгодишната информационна кампания асоциацията цели на първо място да информира широката общественост за спецификите на заболяването и нуждите на всеки пациент във време на изолация и световна пандемия. Крайната цел на кампанията е да предизвика действия у здравните и социални институции, отговорни за осигуряването на по-добро лечение и условия за живот на хората с хемофилия в сложни времена като сегашните.

OM Yoga & Lifestyle подкрепя кампанията “Движим заедно с промяната!”


Вижте повече за кампанията за ТУК

Абонамент

Абонирай се за неограничен достъп до онлайн йога класовете и електронното издание на списанието.
АБОНИРАЙ СЕ
omyoga.bg © 2024 Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram