Очаквайте скоро онлайн платформата omyoga.bg!

Грижа за лицето с Фейс йога

Фейс йога метод – какво представлява? Това са не само упражнения за лице, а цяла система от пози, движения на мускулите на лицето и врата, дихателни упражнения, релаксиращи техники, акупресура, грижа за кожата. Фейс йога е и начин на живот.

Главната задача на уникалния метод за грижа за себе си е да ни помогне да развием качества като самодисциплина, самоуважение, себереализация. Ние сме тези, които практикуваме и изпълняваме упражненията. Ние сме тези, които получаваме добрите резултати – не само физически, но и психически. Себеуважението и здравословната любов към нас самите се случват толкова лесно – с движението на мускулите на лицето.

В областта на лицето и шията има общо около 60 мускула и ако не ги използваме, ние ги губим, това е тяхната природа. Те участват, когато говорим, сдъвкваме храната, усмихваме се, целуваме някого, смеем се. Колко често обръщаме внимание на повтарящите се движения на лицето, които правим ежедневно?

Фейс йога е знание, което ни показва “вредните ни навици” и нещо повече – как правилно да използваме тези мускули, така че да не създаваме нови линии и бръчки и да редуцираме съществуващите. Често е по-трудно да открием негативните промени в лицето в сравнение с тези в тялото. Неведнъж си казваме: “Имам нужда да сваля килограми” или “Трябва да си върна формата.” А лицето? То също заслужава внимание, грижа и любов.

Когато тренираме тялото, ние се чувстваме добре. Повече кислород преминава през него и мозъка, ние сме по-фокусирани, центрирани и релаксирани. Същото важи и за Фейс йога метода – благодарение на него се чувстваме прекрасно физически и психически. Представяме една малка част от ползите, когато го прилагаме.

Ментални ползи:
Имаме повече самоконтрол. Започвайки и завършвайки практиката, огъвкавяваме умствения мускул за постигане и завършване. Това умение да сме на мястото на “шофьора в нашия живот” е безценно за всяка област.

Имаме повече самоувереност. Когато решим да правим позите и виждаме добрите резултати, ще сме горди със себе си. Ще се научим, че можем да контролираме лицето и това вдъхновение ще ни води и в много други области на живота.

По-убедителни сме, когато говорим. Фейс йога тренира някои от мускулите, които не се използват всеки ден, но са от значение за по-ясната и отчетлива реч.

Ако искате да се запознаете с Фейс йога метода, заповядайте на 9 март, вторник, от 19:00 ч. в различното място за събития на OM Yoga & Lifestyle. Повече за ползите от Фейс йога ще научим от Силвия Костова, сертифициран преподавател от създателката на метода Фумико Такацу.

Събитието е с предварително записване, вижте как да запазите мястото си тук. Очакваме ви!


Текст: Силвия Костова


Още вдъхновяващи срещи и интервюта ви очакват в дигиталното издание на списание OM Yoga & Lifestyle. ВИЖТЕ ВСИЧКИ БРОЕВЕ ТУК

Абонамент

Абонирай се за неограничен достъп до онлайн йога класовете и електронното издание на списанието.
АБОНИРАЙ СЕ
omyoga.bg © 2024 Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram