Очаквайте скоро онлайн платформата omyoga.bg!

Провал? И какво от това?

От рубриката “Животът е прекрасен с Милена Голева” в списание OM Yoga & Lifestyle

Падаш! И какво от това?
Проваляш се! И какво от това?
Животът ти се разпада на парчета! И какво от това?
Ти самият се разпадаш на парчета! И какво от това?
Боли? И какво от това?
Предаден си! И какво от това?
Не ти се случват нещата така, както ти се иска? И какво от това?

По време на пътешествие в Япония открих стара техника – кинцуги, с която поправят счупеното. Не просто го поправят, а го оправят със злато. На пукнатото поправено със злато се гледа като на уникалност, която добавя красота и стойност на предмета.

Японците вярват, че съдът, който е поправен, е станал по-силен и по-стойностен, именно защото носи своите позлатени белези. Този съд вече има своя уникална история и това го прави много по-красив.

Не е ли удивително – да създаваме изкуство от парчетата, да дарим нов живот за онова, което е пречупено.

Това изкуство е познато още като златно пътуване. Всички ние пътуваме към своята по-рафинирана версия. Какво се случва обаче, ако това пътешествие започне да твори шедьовър. Неповторим шедьовър на златното пътуване, наречено живот!

Не се предавайте така лесно! Не мислете, че всичко е свършено! В какъвто и момент да се намирате, поправете го със злато. Той ще добави красив щрих към вашата уникалност. Ще научите повече, ще станете по-силни, а опитността ви – по-богата.

И тук има нещо изключително важно, без което това пътуване не би било златно – не просто да се поправи със злато и да се продължи напред и нагоре. То ще бъде истински ценно, само ако запазим доброто в себе си. Дори и наранено и разбито на парчета, нека не позволяваме в сърцето да се настанят злоба, омраза и ненавист.

Нека съхраним най-ценната искрица дълбоко вътре в нас, искрицата на доброто. Много хора се превръщат в циници, отмъстители, подлеци заради болката, причинена от някой друг, която след това насочват към целия свят. Това е лесно, но не би било златно пътуване, нали? Изгубваме себе си, ако позволим да угасне искрицата.

Никой нищо не може да ни вземе. Всички тези златни нишки, с които поправяме себе си, сърцето и живота си, ни правят различни и неповторими. Най-големите уроци и болки са тези, които ни променят завинаги и насочват към по-доброто Аз.

Напред и нагоре, защото… животът е прекрасен!


Текст: Милена Голева, основател на йога студия Yoga Place – www.yogaplace.bg. Автор и водещ на колекция от 19 авторски водени медитации – www.milenagoleva.com. Можете да откриете още статии и видео вдъхновения в YouTube канала, както в групата във Facebook и Instagram – @milenagolevaofficial. Милена е преподавател по йога и медитация, мотиватор, лектор и вдъхновител за промяна и е помогнала на хиляди хора по пътя на тяхната трансформация.


Още вдъхновяващи статии ви очакват в дигиталното издание на списание OM Yoga & Lifestyle. ВИЖТЕ ВСИЧКИ БРОЕВЕ ТУК

Абонамент

Абонирай се за неограничен достъп до онлайн йога класовете и електронното издание на списанието.
АБОНИРАЙ СЕ
omyoga.bg © 2024 Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram