Очаквайте скоро онлайн платформата omyoga.bg!

Пътешествие в света на зелената магия

Сушени билки, златиста смола и ароматен пушек, който се разтапя във въздуха. Навън градът е все така прашен и студен, но вътре в различното място за събития на OM Yoga & Lifestyle Лора от Moiree създава едно истинско ароматно вълшебство.

Прекрасният аромат се разнася от глинен съд, в който Лора “окажда” (или иначе казано – гори на въглен) внимателно подбрана билково-смолиста смес. Този ритуал по кадене идва от дълбока древност – още келтите са вярвали, че горенето на определени растения дава духовна яснота, а шаманите са ползвали билкови изпарения и за подобряване на физическото здраве.

Лора пренася тази традиция в съвременния ни свят. “За всяка човешка нужда може да бъде създадено растително съответствие”, вярва тя. И всяка билка има уникални качества. “Всички растения принадлежат към един от четирите елемента, оттам се определят и техните свойства.”

Смесите, които предлага, са точно това – специално създадени билково-смолисти комбинации, които се фокусират върху теми като здраве, увереност и любов. Освен тях, тя прави и смеси по лична заявка, които комбинира според специфичните цели и проблеми на човека.

Лора създава Moiree, защото вярва в лечебния потенциал на природата. Влюбва се в тази тема още като дете, когато прекарва уикендите си на село – далеч от прашната София, където живее. Като тийнейджър връзката й с естествения свят се задълбочава още повече, когато започва да прави походи в планината с приятели. Няколко години по-късно в университета тя попада на книга на американската активистка и паганка Стархоук. Текстът въвежда Лора в света на “зелената магия” – използването на билки и смоли за духовно и физическо пречистване. Тогава тя създава и приятелски кръг със споделен интерес към темата, заедно с който практикува наученото.

Труден етап за нея настъпва при завръщането й в родината. От малка тя се интересува от социално равноправие – в младежките си години организира кампании за хора с увреждания, а в университета развива интерес и към равноправието на половете. Това я вдъхновява да се върне в България през 2014-та, за да се занимава с активизъм. Стресът и съпротивлението, които среща обаче, я оставят напълно изтощена.

Лора търси спасение в слънчевата Майорка, а после в Менорка и на Канарите. На островите тя живее скромно, изцяло сред природата, но точно това й помага да се свърже отново с интуицията си. Топлото южно слънце й напомня за най-ценната връзка – тази с естествения свят. Три години по-късно Лора усеща силен импулс да се завърне в родината – този път, за да покаже мъдростта на природните ритуали и създава Moiree. Проектът й се радва на голям успех и вече почти три години Лора споделя ароматните си творения със света. С билковите си смеси помага на хората да преоткрият своята увереност, здраве и вътрешна сила. “За мен това е активизъм, но на друго ниво”, споделя с усмивка тя.

Най-щастлива е обаче, че практиката й вдъхновява мнозина да се върнат към природата. Вярва, че естественият свят крие цялата мъдрост, която ни е нужна. “Истинските истини се намират не в устата на някой гуру, а навън в природата, и всеки от нас може да ги открие сам за себе”, усмихва се отново тя.

Ако искате да се потопите на живо в това аромагично пътешествие с Лора от Moiree – заповядайте на 29 октомври, четвъртък, от 19:00 ч. в различното място за събития на OM Yoga & Lifestyle, за да се запознаем с традицията на древния ритуал за пречистване със специални билково-смолисти комбинации.

Събитието е с предварително записване, вижте как да запазите мястото си тук. Очакваме ви!


Текст: Ралица Петрова

Фотография: Ивелина Добрева


Още вдъхновяващи статии ви очакват в дигиталното издание на списание OM Yoga & Lifestyle. ВИЖТЕ ВСИЧКИ БРОЕВЕ ТУК

Абонамент

Абонирай се за неограничен достъп до онлайн йога класовете и електронното издание на списанието.
АБОНИРАЙ СЕ
omyoga.bg © 2024 Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram