Очаквайте скоро онлайн платформата omyoga.bg!

Вдъхновение в слушалкитеДа, намеренията са нещо чудесно, но изпълнението им е просто абсурдно в денонощие, което има само 24 часа. Като намерението да започнете да четете повече или да научите нещо ново, да отделите време за себе си, да медитирате…

Оказва се обаче, че време има достатъчно, номерът е да го уплътним както трябва. Например със стрийминг услуга за аудиокниги. Пътувате в метрото и слушате книги, тичате с кучето в парка и зареждате О.Хенри в слушалките, носите покупките от магазина, а в ушите звучи Анди Андрюс: “Понякога всичко, от което човек се нуждае, е нова гледна точка”. И постепенно ставате благодарен за трафика, задръстването, дългото ходене, готвенето, джогинга, времето, в което можете да се отдадете на това скрито удоволствие – хубавите истории.

Storytel е вече от година и малко в България. Предлага аудиокниги и електронни книги на български и английски език. Заглавията на български надхвърлят 800, а тези на английски са десетки хиляди.

Компанията е шведска и вече работи в 20 държави на 3 континента, като навсякъде предлага аудиокниги на оригинални езици. Слушането е на принципа на абонамента – регистрирате се в сайта на Storytel, сваляте мобилното приложение на телефона или таблета си и срещу 9,99 лева на месец слушате и четете неограничено. Ако започнете някоя книга, но се окаже, че не ви пасва на настроението, веднага можете да я смените със следващата и така, докато не попаднете на това, от което имате нужда точно сега. Възможностите са хиляди. Приложението помни докъде сте стигнали при всяка от започнатите книги и отбелязва мястото за всеки случай: можете да премислите и да се върнете на това заглавие.

Споменатият горе Анди Андрюс например гастролира в Storytel с “Проницателят”. В Coming soon е и следващата му книга “Дъното на басейна”. За любителите на самоусъвършенстването и психологията в каталога има още заглавия от Мадлен Алгафари, Лариса Парфентиева, Хорхе Букай, Луиз Хей и Дийпак Чопра. Ако ползвате и английски, възможностите стават безкрайни.

През февруари в тази поредица влезе и специалната серия “Медитации с Нитя”, подготвени от Нина Сотирова, главен редактор на списание OM Yoga & Lifestyle. Тя е подготвила 10 сесии за различните моменти, в които се нуждаем от почивка на ума и тялото – медитации за събуждане и заспиване, за благодарност и вътрешна сила. Представете си – денят върви със скоростта на бърз влак, предстоят безброй задачи и срокове, и точно в този момент избирате най-здравословния начин за реакция: слагате си слушалките и за 15 минути се отдавате на Нитя и нейния глас, който освобождава от стреса. Безценно!

Гласовете на Storytel изискват наистина специално внимание. Има дълбока интимност в това как Стоян Алексиев шепне и крещи думите на Георги Пасков в ухото. Има актьори с цели фен групи, които следят следващата им книга и веднага я зареждат на виртуалните си лавици, само заради удоволствието да слушат своите любимци. Например гърления тембър на Георги Георгиев-Гого, докато чете “Шантарам” или неустоимата Силвия Петкова, която влиза в обувките на Съмър Карлсон от култовия едноименен сериал.

За да не страдате от чувство на вина, че сте намерили време за лично удоволствие, имате възможност да се погрижите и за децата. Детското съдържание на Storytel е много богато, а платформата предлага специален kid’s mode към всеки абонамент. Това означава, че можете на отделно устройство да пуснете на детето си детски книжки, докато се радвате на “50 нюанса сиво”. То няма да има достъп до това заглавие, но ще може да си избере своята любима приказка от детския списък.

Прав е Анди Андрюс. Времето е напълно достатъчно, просто ни е нужна нова гледна точка за това какво да правим с него.Абонамент

Абонирай се за неограничен достъп до онлайн йога класовете и електронното издание на списанието.
АБОНИРАЙ СЕ
omyoga.bg © 2024 Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram