Очаквайте скоро онлайн платформата omyoga.bg!

Свежо семейно приключение

Докато живеех в Америка, най-много ми липсваха семейните ни закуски и вечери, в които баща ми ще е сготвил нещо ново и същевременно вече любимо. Като палачинките, които само той може да направи толкова вкусни само с три продукта или пък с пухкав пълнеж от малини. Но храната невинаги е била моят най-добър приятел. Докато учех в Америка, попаднах в капана на това тя да е и най-голям враг. Непрестанно следях всяка погълната калория, всяка нова магическа диета и се въртях в омагьосания кръг на отслабване, напълняване и т.н. Докато не започнах да се боря за себе си и да търся това, което ме кара да се чувствам по-добре, а не по-зле. Така започнах да избирам храната не спрямо калориите, а спрямо това какво има в нея и какво ми дава.

В този период открих и смутитата – толкова сладки и енергизиращи, а същевременно само от смлени плодове и зеленчуци. Още в Америка ми се прокрадна бизнес идеята за смутита, докато си мислех за семейно бизнес начинание, което може да върши нещо добро за хората. След седем години в Бостън се завърнах в София с желанието това прибиране да е и някак завръщане към мен самата. И, разбира се, към онези кулинарни вечери-събития, които така ми липсваха.

FRUDADA е резултатът от завръщането ми към семейството и търсенето на това, което съм аз. Около една година правихме експерименти вкъщи, оценявахме рецепти, проучвахме машините, които ще са ни нужни, защото искахме да намерим най-добрата технология за смути, което ще се продава в магазините и същевременно ще има вкус на това, което правим у дома. Фокусирахме се да изберем иновативна технология, която извлича максимално от свежите плодове или тази на студено пресоване в безкислородна среда. Така пюрето и сокът, дори да преминат през лека пастьоризация за секунди, отново са с високо хранително съдържание, ярък цвят и вкус, които ги потвърждават.

Скоро естествено се роди и идеята за сладоледите. Искахме да вложим нашите висококачествени пюрета и кулинарен опит в друг любим продукт и да го направим по нашите здравословни стандарти. Сладоледите FRUDADA са изцяло на растителна основа с няколко прости съставки – като чисто растително мляко, свежи плодови пюрета и какао, разбира се, защото ние самите обожаваме истинския шоколадов вкус, без химии и безброй подобрители.

Приключение е да създаваш продукти, които са толкова натурални, свежи и чисти, но това, че сме заедно в тази мисия, ни вдъхновява. Нашите характери като плодовете в смутита се допълват и балансират. Баща ми е визионер и намиращ решения, аз съм посветена на продукта и всичко свързано с него, а майка ми обожава работата с хора, нашия екип и се грижи за всички. Храната някак ни обединява и прави по-добри!


Текст: Злателина Бежева, основател на FRUDADA

Фотография: Alex Orange Photography


Абонамент

Абонирай се за неограничен достъп до онлайн йога класовете и електронното издание на списанието.
АБОНИРАЙ СЕ
omyoga.bg © 2024 Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram