Очаквайте скоро онлайн платформата omyoga.bg!

Бавно време

Познавате ли тишината на водата? Да се гмурнеш надълбоко, далеч от хорския глъч, далеч от нестихващите мисли, тук чуваш само тишината…

Кога за последен път споделихте мълчанието в компания? Рядко се случва, нали? Тишината може да бъде толкова изнервяща, че да ни накара да се чувстваме неудобно със себе си. Не e ли странно, че някои хора дори се страхуват да останат продължително време в пълно мълчание? Йога помага да преодолеем това ограничение и да си подаряваме мигове на дълбок покой. По време на практика обикновено следваме гласа на учителя. Фокусираме се върху диханието, за да присъстваме в настоящето. Осъзнаването е далеч от външния свят, погледът е навътре. Дори усещаме облекчение, че не се налага ние да говорим, да се доказваме, да се борим – все роли, които често изпълняваме в ежедневието си. Постелката ни кани да чуем гласа вътре в себе си. И ето че можем да потънем в нежната прегръдка на тишината, докато сме в шавасана.

Шавасана е най-приятната, но и най-предизвикателната поза, защото изисква от нас пълно отпускане. Всъщност колко често позволяваме на тялото да почива, а на мислите да притихнат изцяло… Тези бавни минути в релаксация са най-значимото време в нашето забързано ежедневие, единствена почивка за ума.

Ако някога сте се гмуркали, познавате това несравнимо усещане. За лекота и тишина, която дават ласките на водата.

Подготовката преди гмуркане изисква пълноценно да се свържем с дишането и всички усещания в тялото. Свободното гмуркане и йога много си приличат – учат на смирение и концентрация.

Тишината по време на йога клас отмива напрежението вътре в нас, независимо дали звучи музика или пък се отпускаме във визуализация. Сякаш всичко наоколо се слива с безкрая между всяко вдишване и издишване.

Тишината е тук, потопи се. Твоят Аз и твоят мир тихо те чакат.

Йога
дарява
мигове
на дълбок покой.


Още вдъхновяващи статии ви очакват в дигиталното издание на списание OM Yoga & Lifestyle. ВИЖТЕ ВСИЧКИ БРОЕВЕ ТУК

Абонамент

Абонирай се за неограничен достъп до онлайн йога класовете и електронното издание на списанието.
АБОНИРАЙ СЕ
omyoga.bg © 2024 Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram