Очаквайте скоро онлайн платформата omyoga.bg!

Нарисувай ми мечта!

Ако избягвате стриктните обещания за постигане на мечтите и желанията си, не сте сами! Всички се опитваме да намерим място за поредната нова идея в така или иначе претрупания ни живот. А когато застанем очи в очи с "провала", се чувстваме дори по-зле, отпреди да започнем, и съвсем логично се отказваме да си поставяме каквито и да било цели за ново Аз. 

Нека си представим, че има и друг начин да следваме целите си. Като например – да се забавляваме, докато илюстрираме мечтите си върху дъска за визуализация. 

Йога ни показва, че всеки от нас съвсем естествено се променя спрямо различните моменти и ситуации. Създаването на собствена "визуализираща дъска" помага да си поставим реалистични цели и да останем здраво стъпили на земята, без да губим поглед върху цялата картина. Тази идея е ефективно и постоянно напомняне какво е важно за нас. 

1. Цели и желания

Животът на всеки от нас има различна цел и последователност – дхарма. Ако подредим паралелно ценностите и желанията си с нашата дхарма, откриваме истинското задоволство и по-лесно постигаме успех. За да запълним визуализиращата си дъска със смислени идеи, първо трябва да си дадем достатъчно време да усетим целите, които отразяват мисията на живота ни. За насочване в тази посока можете да си зададете следните въпроси: 

  • Кое занимание ме кара да се усмихвам? Върнете се във времето, когато сте били деца. 
  • На какво си играехте? 
  • Какви искахте да станете, когато пораснете?
  • Помислете какво правехте през уикенда, който искахте да не свършва?
  • Какви са интересите ви в момента? 
  • Ако не бяхте заети с друго, какво бихте правили с голямо удоволствие?
  • Какви са ресурсите, с които разполагате?
  • Притежавате ли средства и възможности, които са уникални за вас? Отговарят ли те на интересите ви? 
  • Замислете се за моментите, когато сте във флуидно състояние и всичко сякаш се подрежда от само себе си. Какво правите? 

На колкото повече от изброените въпроси успеете да отговорите, толкова по-близо ще сте до определянето на целта в живота си. 

2. Да запретнем ръкави 

Вземете списания, фотоалбуми, лепило и маркери. Открийте снимките и думите, които изобразяват преживяванията, предметите и чувствата, които искате да привлечете в живота си и ги залепете върху големия бял лист или дъската. Уверете се обаче, че пространството е достатъчно голямо да събере всичките ви желания. Най-важното е да изберете думите и изображенията, които ви докосват емоционално, така че вашата визуализираща дъска да ви зарежда позитивно, да ви вълнува и да ви кара да се усмихвате.

Важно е да я държите там, където ще я виждате, преди да си легнете. Картините, които ангажират очите и съзнанието ни преди сън, са тези, които се появяват в подсъзнанието ни, докато спим. 

3. Почувствай благодарността

С времето ще започнете да виждате как желанията от визуализиращата дъска започват да се сбъдват. Не забравяйте да благодарите за това! Всяка сутрин, преди да станете от леглото, можете мислено да си изброите всички неща, за които сте благодарни. 

4. Непрекъснат процес

Винаги можете да добавите нови желания, когато мечтата ви започне да пораства. Или пък да правите изцяло нова дъска всяка година. За някои хора тя е чудесен начин да се сближат със семействата си и заедно да споделят успехите и бъдещите си идеи за развитие. 

5. Действай! 

Визуализиращата дъска е мястото, откъдето да започнете да реализирате представите си за идеален живот. Но нека бъдем реалисти – мечтите ни няма да се сбъднат с магическа пръчица, докато седим на дивана и гледаме най-новия сериал. Трябва да предприемем действия и да се възползваме от възможностите, които ни се предоставят. Това означава да осъзнаем страховете си, но и вселенската закрила. Когато желанията ни са изцяло в една линия с целта на живота ни, откриваме колко е лесно да привличаме нещата, за които мечтаем. 

Абонамент

Абонирай се за неограничен достъп до онлайн йога класовете и електронното издание на списанието.
АБОНИРАЙ СЕ
[email protected]
omyoga.bg © 2021 Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram